Tarvitaan:
- Perunoita, 4-5 isohkoa
- Paketti pekonia
- Sipuli & valkosipulia
- Purkki smetanaa
- Sinappia
- Mustapippuria
- Tilliä
Perunat pestään hyvin, tökätään pari reikää haarukalla ja kiedotaan folioon (ripaus suolaa mukaan), laitetaan 200 asteiseen uunin tunniksi. Valmistetaan täyte: pekoni pilkotaan & paistetaan, annetaan jäähtyä hetki ja kaadetaan kulhoon. Pekonin kaveriksi pilkotaan sipuli & muutama valkosipulin kynsi. Joukkoon lisätään smetana, ruokalusikallinen sinappia sekä mustapippurirouhetta maun mukaan, silputaan reilusti tilliä ja sekoitetaan. Annetaan maustua kunnes potut on kypsiä.
Kun perunat vihdoin on kypsiä on aika olla extra-varovainen. Folio-paketit avataan ja perunoista leikataan "kansi" irti sekä lusikoidaan hieman perunaa pois (kolo täytteelle). Lusikoitu peruna sekoitetaan täytteeseen & täytetään täytteellä perunoiden kolot. Laitetaan kansi takaisin perunan päälle & perunat uuniin 225 asteeseen vartiksi tai pariksikymmeneksi minuutiksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti