sunnuntai 10. lokakuuta 2010

Nopea, herkullinen, kuohkea puolukka-omenapiirakka.


Reilu 2 dl luomu-vehnäjauhoja
Vajaa 1 dl ruisjauhoja
Noin 1 dl sokeria
1½ tl leivinjauhetta
1½ tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
Vajaa 1 dl sulatettua voita (säästä hieman vuoan voiteluun)
Noin 1 dl luomumaitoa

Päälle:
Reilu kourallinen puolukoita.
Muutama omena pihan perältä.
Sokeria ihan hieman, tuomaan makeutta mutta ei peittämään puolukoiden kirpeyttä.

Aineet sekoitetaan keskenään (Ei vatkata).
Kaadetaan voideltuun vuokaan.
Päälle ripotellaan puolukat sekä lohkotut omenat, sekä sokeri.
Paistetaan 225 asteessa ehkä parikymmentä minuuttia.


1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

kokeilin gluteenittomana ja lisäsin maidon sijasta piimää. Nyt tulossa on