sunnuntai 23. lokakuuta 2011

Kaalipiirakka.

Tarvitaan:
  • Piirakkapohja (kaupasta valmiina)
  • Suppilovahveroita
  • Vajaa neljännes kaalia suikaloituna
  • Suurehko sipuli pilkottuna
  • Paprikaa, mie laitoin sekä keltaista, punaista että vihreää.
  • Valkosipulia, kolme isohkoa kynttä oli liian vähän.
  • Punaisia linssejä.
  • Suolaa, valkopippuria, mustapippuria, tilliä, nokkosta.
  • Pari ruokalusikallista siirappia.
  • Liraus kermaa (puoli desiä ehkä)
  • Viherpippuri-koskenlaskijaa

Heitetään pannulle suppilovahverot ja sipuli, hetkeä myöhemmin kaali kera oliiviöljy-tilkan. Odotellaan hetkinen ja heitetään joukkoon pilkotut paprikat sekä valkosipuli. Painellaan piirakkapohja vuokaan ja heitetään kymmenenksi minuutiksi 200 asteiseen uuniin. Heitetään pannulle mausteet ja siirappi, sekoitellaan. Lisätään kerma ja linssit, annetaan hautua kunnes piirakkapohjan voi ottaa pois uunista. Laitetaan täyte pannulta piirakkapohjan päälle ja heitetään takaisin uuniin. About 20 minuutin päästä lisätään piirakan päälle koskenlaskija-palaset ja laitetaan piirakka takaisin uuniin 10-15 minuutiksi.

Saatoin ehkä unohtaa jotain tai sitten en. Kuvaa ei ole kun piirakka meni jo.

Ei kommentteja: